Gids door de Kanaalzone

Kanaalzone-omsl

ENGLISH

De Gids door de Kanaalzone (2003) is ontstaan als een opdracht voor kunst in de openbare ruimte van de gemeente Tilburg. Het boek vormt Bogaers’ persoonlijke rondleiding door het gelijknamige stadsdeel, zijnde het oudste geplande industrieterrein van Tilburg.

Onopvallend en oninteressant – en daarmee het ideale gebied om zich in te verdiepen. Juist hier, waar men dat het minst verwacht, kunnen de meest opmerkelijke ontdekkingen worden gedaan. Kanaalbruggen, voormalige loswallen – maar ook cylonen, nissenhutten en flessendaken.

kanaalzone-binnenkanaalzone-binnen-2kanaalzone-binnen-3

 

Als Gids door de Kanaalzone toont fotograaf en schrijver Paul Bogaers dit gebied in al zijn facetten. Mensen en machines, heden en verleden, feiten en interpretaties, de grote lijn en de anekdote. De voor- én de achterkant.

Maar ook is dit boek een rondleiding door de fotografie. De uitbundige hoeveelheid foto’s, niet alleen van Bogaers’ eigen hand maar ook uit talloze andere bronnen, getuigt van een ware hartstocht voor dit medium, dat zoals de schrijver het zelf verwoordt gemaakt is om te tonen.

 

Kanaalzone 01           Kanaalzone 02           Kanaalzone 03

 

Kanaalzone 06

 

Kanaalzone 07

 

Kanaalzone 05

 

Kanaalzone 09

 

Kanaalzone 08

 

Kanaalzone 10

Gids door de Kanaalzone, Uitgeverij IJzer, 2003. 240 pagina’s, 18,4 x 20 cm., teksten en foto’s in zwart/wit en kleur. ISBN 09-74328-73-3